Gira “JUSTICIA PER A BERTA”. Concert i xerrada

25 04 2016

 En motiu de la gira “JUSTICIA PER A BERTA” de defensores de DDHH d’Hondures organitzada pel COPINH, que comptaran amb la participació de:

  • Bertha Zuñiga Cáceres, filla de Berta Cáceres, i membre del COPINH
  • Rosalina Domínguez, Consejo Indígena Río Blanco

Us convidem als següents actes:

[Concert homenatge]   BERTA CÁCERES – VIVE!

DISSABTE, 30 d’ABRIL 2016 – 14h a 21h
Lloc: Marquesina de Via Julia

14h – 16h  Dinar popular
18h – 21h Concert – homenatge

[Xerrada-Debat] LLUITES I RESISTÈNCIES A HONDURES

DILLUNS 2 de MAIG 2016 – 19.30h

Lloc: EL BORN CENTRE CULTURAL

Plaça comercial, 12. Barcelona

 

cartell2maigw

cartell30abrilw

 

 

 

 

 

 

 

Organitza: Plataforma Berta Vive Barcelona; amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona

Dossier amb més informació de la Gira JUSTICIA PER A BERTA

Introducció: Quan farà dos mesos de l’assassinat de Berta Cáceres, una delegació de 5 activistes, dones i homes defensors de Drets Humans d’Hondures, organitzada pel COPINH (Consell Nacional d’Organitzacions Populars i Indígenes d’Hondures), visitarà cinc països europeus amb l’objectiu de dialogar amb responsables polítics i ONG, unir-se a les protestes nacionals enfront de les institucions que financen el projecte Agua Zarca, denunciar davant els mitjans de comunicació i el públic en general l’elevada impunitat al seu país.

El 3 de març de 2016, Berta Càceres, Defensora de Drets Humans internacionalment reconeguda i lideresa del poble indígena Lenca, va ser assassinada després d’haver dirigit una lluita de molts anys contra un projecte hidroelèctric al riu Gualcarque.

Al 2015, Berta havia guanyat el Premi Ambiental Goldman, pel seu valent treball en defensa del riu Gualcarque, el seu entorn i la població local contra el projecte hidroelèctric Agua Zarca. El riu Gualcarque és sagrat per al poble Lenca i la construcció de la represa amenaça amb desviar tres quilòmetres del seu llit, posant en perill els recursos hídrics i els mitjans de vida de les comunitats Lenca. En el moment de l’assassinat, l’organització de la Berta, COPINH, estava lluitant per aturar la construcció de la represa.

Anuncis

Accions

Information
%d bloggers like this: